Aasialaisten kasvuryhmä


Aasialaisten
(Asian) kasvuryhmään kuuluvat lajikkeet tunnistaa kukkavarresta ja kloonien lukumäärästä. Kukinto on papumainen ja klooneja on yleensä vain 4-5. Lehtiä ei ole enempää kuin 5-6 ja sadonkorjuu pitäisi tehdä vähän ennen kuin tuleentuminen alkaa jotta valmiiseen tuotteeseen saataisiin edes muutama ehjä wrapperi eli kuori. Aasialainen nimenä viittaa aasialaiseen alkuperään, lähinnä Kiinaan, Japaniin ja Koreaan. Aasialaiset ovat aina valkosipulikokoelman erikoisin ja kiehtovin näky.

Jos kreolit vaativat taitoa ja kokemusta kasvattajalta, niin kuitenkin vasta aasialaisten kanssa mitataan todellinen taito. Kaikki ei aina ole siitäkään kiinni sillä tämän ryhmän edustajat vaativat aikaisen ja lämpimän kevään. Mutta jos kaikki onnistuu edes kohtalaisesti, hämmästys on suuri. Aasialainen on nimittäin todellinen grammantuottaja pienestä viherkoneestaan huolimatta.

Aasialaiset voivat parhaimillaan olla todella polttavan makuisia kynsilaukkoja joissa on pitkä jälkimaku. Ne säilyvät varsin hyvin jos kuivaus on suoritettu huolella ja ehjiä wrappereita on saatu em. 4-5 kappaletta. Aasialaisten kuoret ovat kaikista ohuimpia ja hauraimpia. Huolellinen työ kannattaa, sillä aasialaiset lajikkeet ovat kauniita kuivattuina. Aasialaiset ovat kuriositeetteja joita on aina ilo antaa lahjaksi.

Suomessa menestyviä aasialaisia ovat ainakin Wonha, Ooki Niihon (Iso japanilainen), Puk Han (Pyongyang), Asian Tempest ja Baltor. Baltor voi olla lajike joka tuottaa edellä luetelluista suurimman raapin. Se on ainakin joidenkin kasvattajien viljelmillä lisännyt kokoaan vuosi vuodelta.


Kommentit

Suositut tekstit